ειρηνη κουμαριανου καπουτζιδης

τηλ καταλογος μεσσηνιας

Ο Έλληνας επίτροπος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τις νέες προτάσεις της Επιτροπής για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοροφυλακής και Ακτοφυλακής και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, ερωτήθηκε σχετικά με την κατάσταση στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα τις συνθήκες διαμονής στο κέντρο της Μόριας.


«Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι η κατάσταση στη Μόρια είναι ανησυχητική και πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές αρχές τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες υποδοχής», υπογράμμισε ο Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι τα κέντρα στα νησιά είναι «γεμάτα» και πως αυτό έχει επιπτώσεις στις «ανθρωπιστικές συνθήκες».


Συνεχίζοντας, ο επίτροπος Μετανάστευσης ανέφερε ότι η οικονομική βοήθεια που έχει λάβει η Ελλάδα για το μεταναστευτικό πλησιάζει τα 1,6 δισ. ευρώ, «ένα πολύ σημαντικό ποσό», το οποίο οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν πού έχει πάει και το ζητούμενο είναι να υπάρξει «αποτέλεσμα» και «συνθήκες απόλυτης διαφάνειας». Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι τα νησιά «δυσκολεύουν την κατάσταση», τονίζοντας ότι ο βασικός παράγοντας επιτυχίας είναι η αποτελεσματική εφαρμογής της ευρωτουρκικής συμφωνίας.


«Την επόμενη εβδομάδα θα έχω επίσημες επαφές με την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά, ανταποκρινόμενοι στην καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα και τηρώντας το διεθνές δίκαιο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία», υπογράμμισε.


αξονικη αυχενα

ειρηνη κουμαριανου καπουτζιδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

θοδωρης πλακιδης βιογραφικο

γεωγραφικα ονοματα που προερχονται απο μυθικα προσωπα ωκεανων

διαγωνισμός γαλλοφωνίας 2018